Opleidingen VTS

Het zwaartepunt van de vorming bij Badminton Vlaanderen ligt het afgelopen decennium bij de opleidingscursussen. Er zijn voor badminton drie niveaus: initiator, trainer B en trainer A die in samenwerking en met directe ondersteuning van de VTS georganiseerd worden. (Vlaamse Trainersschool).

Het voordeel van vorming in cursussen is de interactiemogelijkheden tussen kandidaten en docent en het ruimer tijdsbudget om op te leiden. Cursussen worden continu georganiseerd op initiatie niveau in alle provincies. Voor het trainer B-niveau is er een 2-jaarlijkse beurtrol voor de regio’s Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen, Leuven en Limburg.

Op Trainer A-niveau worden de meeste cursussen centraal georganiseerd zo kort mogelijk bij het trainingscentrum Kattenbroek.

Opleidingen

Informatie omtrent de opleidingen van Badminton Vlaanderen is hier terug te vinden.

Informatie omtrend de opleidingen van Sport Vlaanderen is hier terug te vinden.

Initiator

Het diploma Initiator badminton is het beginniveau voor iedereen die zijn trainerscarrière in badminton wil uitbouwen. In de cursus zal je zowel theoretisch als praktisch omgevormd worden in 64u tot een volwaardig Initiator badminton.

Trainer B

Wil je meer te weten komen van de achterliggende principes van training en ook de hogere niveaus voldoende kunnen prikkelen met je trainingen dan is deze opleiding ideaal. In de Trainer B-opleiding zal je in 129 uren in totaal gevormd worden in 5 modules.badminton wil uitbouwen. In de cursus zal je zowel theoretisch als praktisch omgevormd worden in 64u tot een volwaardig Initiator badminton.

Trainer A

Ben je gebeten door de badmintonmicrobe en krijg je er maar niet genoeg van om jezelf te verdiepen in de wereld van badmintontraining, dan is de trainer A-opleiding wel iets voor jou. In 122 uren wordt je omgevormd tot de hoogste trainerskwalificatie.